Kryefaqja

Njoftim
Njoftim

Shoqata Kombëtare Shqiptare e Njerëzve që Nuk Dëgjojnë më datë 17 Tetor do të zhvilloj Asamblen e Përgjithshme, ku do mbahen zgjedhjet për Bordin e ri Drejtues per periudhen 2021-2025.

Të gjithë personat e interesuar për tu bërë pjesë e Bordit Drejtues të ANAD të aplikojnë në numrat e më poshtëm +355696389382 deri më datë 15 Tetor 2021.Njerëzit që nuk dëgjojnë në Shqipëri përballen me vështirësi në jetën e përditëshme
Njerëzit që nuk dëgjojnë në Shqipëri përballen me vështirësi nga më të ndryshmet në jetën e përditëshme. Gjatë karantinës si rezultat i pandemisë COVID-19, ata përjetuan izolim dhe vështirësi edhe më të mëdha në krahasim me personat që dëgjojnë.

Personat që nuk dëgjojnë janë një kategori e veçantë që kanë nevojë për shërbime specifike dhe aq më tepër kanë nevojë për komunikim dhe informacion në gjuhën e shenjave dhe pikërishtë kjo nevojë bën që ata të mos aksesojnë shërbime të ndryshme sociale dhe shëndetësore.

Mungesa e një informacioni të detajuar nga ana e institucioneve përkatëse dhe veçanërishtë në gjuhën e shenjave, gjatë periudhës së karantinës ishte diskriminuese dhe izoluese duke sjellë si rrjedhojë probleme të shumta psiko-sociale për këtë komunitet.

ANAD në kuadër të projektit ”Fuqizojmë gratë që nuk dëgjojnë nëpërmjet aksesimi të informacionit në gjuhën e shenjave” mbështetur nga Agjencia Austriake për Zhvillim mundi ti vijnë në ndihmë komunitetit duke dhënë informacion mbi shëndetin mendor dhe mbështetjen psiko-sociale në gjuhën e shenjave.

Austrian Development Agency
ANAD-SHKSHNJND
#fuqizojmëvajzatdhegratëqënukdëgjojnëNjoftim për Komunitetin e Njerëzve që nuk Dëgjojnë!
Njoftim për Komunitetin e Njerëzve që nuk Dëgjojnë!

Intervista për Instruktor të Gjuhës së Shenjave Shqipe, faza e dytë.

Shoqata Kombëtare Shqiptare e Njerëzve që nuk Dëgjojnë do të hapë fazën e dytë të aplikimeve për Instruktor të Gjuhës së Shenjave Shqipe, të gjithë të interesuarit të kontaktojnë në nurmin e telefonit +355 696389382, deri më datë 01 Tetor 2021.

Intervistimi do të bëhet ditën e diel më datë 03.10.2021, prej orës 10.00- 17.00.

Ju faleminderit!Qëndrat për Ofrimin e Ndihmës Ligjore Falas
Ndihma ligjore falas, përposë qëndrave të posaçme të ngritura nga shteti ky shërbim mund të merret edhe nëpërmjet klinikat e ligjit ose organizatave të autorizuara për ofrimin e këtij shërbimi.

Në kuadër të projektit “Fuqizojmë gratë që nuk dëgjojnë përmes aksesimit të informacionit në gjuhën e shenjave” i cili mbështetet nga Agjencia Austriake për Zhvillim, ndajmë me ju videon e pestë informuese mbi qëndrat për ofrimin e ndihmës ligjore falas, klinikat e ligjit dhe organizatat e autorizuara për ofrimin e këtij shërbimi.

Austrian Development Agency
ANAD-SHKSHNJND
#fuqizojmëvajzatdhegratëqënukdëgjojnë“Unë i dua shenjat” dhe” Unë i dua fëmijët që nuk dëgjojnë”
“Unë i dua shenjat” dhe” Unë i dua fëmijët që nuk dëgjojnë” janë mesazhet me të cilat na përshëndesin fëmijët e Kopështeve 52,56, 27 dhe 29 në kuadër të Javës Ndërkombëtare të Njerëzve që Nuk Dëgjojnë.

#JavaNderkombetareNjerezveqeNukDegjojne
Bashkia Tiranë
Fëmijët e TiranësVarianti DELTA, çfarë duhet të dimë?
Varianti DELTA i COVID-19, është dy here më infektues se varianti original.

Edhe nëse jemi të vaksinuar, zbatimi i rregullave anti-COVID-19, si distancimi social, larja e duarëve, përdorimi i maskës është një domosdoshmëri.

Kjo video është krijuar në kuadër të projektit: “Fuqizimi i grave që nuk dëgjojnë nëpërmjet aksesimit të informacionit në gjuhën e shenjave”, i cili mbështetet nga Agjencia Austriake për Zhvillim dhe zbatohet nga ANAD.

Austrian Development Agency
ANAD-SHKSHNJND
#fuqizojmëvajzatdhegratëqënukdëgjojnë“Java Ndërkombëtare e Njerëzve që nuk Dëgjojnë“
“Java Ndërkombëtare e Njerëzve që nuk Dëgjojnë“

Festojmë sëbashku Javën Ndërkombëtare të Njerëzve që nuk Dëgjojnë nën moton: “ Festojmë Fuqizimin e Komunitetit të Njerëzve që nuk Dëgjojnë”.

Me këtë rast, ANAD ka vendosur organizimin e disa takimeve nga data 20 – 26 Shtator 2021.

Më 23 Shtator, ora 10.00 – 12.00, do të organizohet takimi me fokus “E drejta për arsim dhe komunkim e njerëzve që nuk dëgjojnë në Shqipëri: “Ne komunikojmë në gjuhën e shenjave”.

Ky takim organizohet në bashkëpunim me Qendrën “COD”.
Prezent në takim do të jenë përfaqsues nga Ministria e Arsimit, Sportit dhe Rinisë, Ministria e Shëndetësisë dhe Mbrojtjes Sociale, Komisioneri për Mbrojten nga Disktiminimi, etj.

Më 27 Shtator, ora 17.00 – 19.00 do të organizohet takimi me fokus “Fuqizojmë gratë që nuk dëgjojnë në Shqipëri nëpërmjet aksesit në informacion në gjuhën e shenjave”, pranë Instalacionit “Reja”.
Ky takim organizohet në bashkëpunim me Bashkinë Tiranë.

Ju mirëpresim!Varianti DELTA, çfarë duhet të dimë?
Varianti DELTA i COVID-19, është dy here më infektues se varianti original.

Edhe nëse jemi të vaksinuar, zbatimi i rregullave anti-COVID-19, si distancimi social, larja e duarëve, përdorimi i maskës është një domosdoshmëri.

Kjo video është krijuar në kuadër të projektit: “Fuqizimi i grave që nuk dëgjojnë nëpërmjet aksesimit të informacionit në gjuhën e shenjave”, i cili mbështetet nga Agjencia Austriake për Zhvillim dhe zbatohet nga ANAD.

Austrian Development Agency
ANAD-SHKSHNJND
#fuqizojmëvajzatdhegratëqënukdëgjojnëe-Albanian me një modul të ri për rregjistrimet në gjimnaze.
e-Albania më pranë nxënësve të gjimnazit këtë vit të ri shkollor, me shërbimet më të reja:
Rregjistrim në klasë të dhjetë;
Rregjistrim në gjimnaz me kohë të pjesshme mbi 18 vjeç, në më pak se një minute.

Ju do të njoftoheni elektronikishtë në rast pranimi apo refuzimi të rregjistrimit tuaj.

Kujdes: Regjistrimi në një gjimnaz do të varet nga shkolla ku është kryer arsimi bazë!

Kjo video është krijuar në kuadër të projektit: “Fuqizimi i grave që nuk dëgjojnë nëpërmjet aksesimit të informacionit në gjuhën e shenjave”, i cili mbështetet nga Agjencia Austriake për Zhvillim dhe zbatohet nga ANAD.

Austrian Development Agency
ANAD-SHKSHNJND
#fuqizojmëvajzatdhegratëqënukdëgjojnëSi të kontaktoni dhe si funksionon shërbimi ligjor falas në Tiranë
Qëndrat e ndihmës ligjore falas, me qëllim sigurimin e barazisë për personat me aftësi të kufizuara në akses, ofron shërbimin nëpërmjet juristëve të dedikuar dhe trajnuar të cilët janë gati t’ju dëgjojnë dhe udhëzojnë për veprime të mëtejshme.

Në kuadër të projektit “Fuqizojmë gratë që nuk dëgjojnë përmes aksesimit të informacionit në gjuhën e shenjave” i cili mbështetet nga Agjencia Austriake për Zhvillim, ndajmë me ju videon e katërt informuese mbi mënyrën e funksionimit dhe si të kontaktojmë shërbimin ligjor falas.

Austrian Development Agency
ANAD-SHKSHNJND
#fuqizojmëvajzatdhegratëqënukdëgjojnëDrejtësi miqësore për të mitur.
Je nën-moshën 18 vjeç, dyshohesh se ke kryer një vepër penale dhe je ndaluar nga policia?
Atëherë, duhet të dish se ke disa të drejta:

– pse të kanë ndaluar apo arrestuar, çfarë do të ndodh me ty dhe si të lajmerosh prindërit apo kujdestarin;
– të të plotësohen të gjitha nevojat si: veshmbathje, ushqim, kujdes shëndetësor;
– ke të drejtën e një Avokati falas;
– ke të drejtën e një Psikolog falas, i/e cila do të mbështesë gjatë gjithë proçesit;
– nëse ke vështirësi në dëgjim, të folur ose shikim kërko një interpretues ose lehtësues;

Nëse ke nevojë për ndihmë apo mbështetje ose të drejtat e tua janë cënuar telefono falas në numërin: 116 111.

Për të mësuar më shumë mbi të drejtat tuaja, klikoni në këtë link: https://qpkmr.gov.al/

Kjo video është krijuar në kuadër të projektit: “Fuqizimi i grave që nuk dëgjojnë nëpërmjet aksesimit të informacionit në gjuhën e shenjave”, i cili mbështetet nga Agjencia Austriake për Zhvillim dhe zbatohet nga ANAD.

Austrian Development Agency
ANAD-SHKSHNJND
#fuqizojmëvajzatdhegratëqënukdëgjojnëMite dhe fakte për vaksinat anti-Covid

Në rrjetet sociale qarkullojnë shumë informacione të pavërteta në lidhje me vaksinat anti-Covid, një ndër të cilat është: “Vaksinimi anti-Covid ndikon në mbetjen shtatzënë dhe dëmton shtatzëninë.” Mjekët, jo vetëm që e përgënjeshtrojnë një gjë të tillë por inkurajojnë të gjitha gratë shtatëzëna ose që duan të arrijnë një shtatëzani, të bëjnë vaksinën në kohën e duhur me qëllim që të jenë të mbrojtura.

Kjo video është krijuar në kuadër të projektit: “Fuqizimi i grave që nuk dëgjojnë nëpërmjet aksesimit të informacionit në gjuhën e shenjave”, i cili mbështetet nga Agjencia Austriake për Zhvillim dhe zbatohet nga ANAD.

Austrian Development Agency
ANAD-SHKSHNJND
#fuqizojmëvajzatdhegratëqënukdëgjojnëKontrolli Mjekësor Bazë falas në çdo qëndër shëndetësore.
Kontrolli mjekësor bazë ofrohet falas në çdo qëndër shëndetësore për të gjithë personat e moshës 35-70 vjeç. Kontrolli mjekësor bazë do të ofrohet sipas prioriteteve, ku të sëmurët kronik dhe pacientët post-Covid do shërbehen të parët.

Për më shumë drejtohuni Mjekut tuaj të Familjes.

Kjo video është krijuar në kuadër të projektit: “Fuqizimi i grave që nuk dëgjojnë nëpërmjet aksesimit të informacionit në gjuhën e shenjave”, i cili mbështetet nga Agjencia Austriake për Zhvillim dhe zbatohet nga ANAD.

Austrian Development Agency
ANAD-SHKSHNJND
#fuqizojmëvajzatdhegratëqënukdëgjojnëPërjashtimi nga shpenzimet dhe pagesat gjyqësore
Për të gjithë personat të cilët kualifikohen të përfitojnë ndihmën ligjore falas parësore dhe dytësore, nëpërmjet formularëve të vënë në dispozicion nga Ministria e Drejtësisë mund të përfitojnë të drejtën të përjashtohen nga shpenzimet dhe pagesat gjyqësore.

Në kuadër të projektit “Fuqizojmë gratë që nuk dëgjojnë përmes aksesimit të informacionit në gjuhën e shenjave” i cili mbështetet nga Agjencia Austriake për Zhvillim, ndajmë me ju videon e tretë informuese mbi përjashtimin nga shpenzimet dhe pagesat gjyqësore.

Austrian Development Agency
ANAD-SHKSHNJND
#fuqizojmëvajzatdhegratëqënukdëgjojnëNdihma Juridike Dytësore
Ndihma juridike dytësore po ashtu garantohet dhe financohet nga shteti, por ndryshme nga ndihma juridike parësore ofrohet për problematika të cilat mund të zgjidhen vetëm nëpërmjet gjykatës.

Në kuadër të projektit “Fuqizojmë gratë që nuk dëgjojnë përmes aksesimit të informacionit në gjuhën e shenjave” i cili mbështetet nga Agjencia Austriake për Zhvillim, ndajmë me ju videon e dytë informuese mbi ndihmën juridike dytësore.

Austrian Development Agency
ANAD-SHKSHNJND
#fuqizojmëvajzatdhegratëqënukdëgjojnëRregullat e reja anti-Covid-19
Rregullat e reja anti-Covid-19 të ndëmarra nga qeveria shqiptare për të gjithë personat që duan të hyjnë në Shqipëri pas datës 6 shtator 2021.
Kujdes: Fëmijët deri në 6 vjeç nuk u nënshtrohen këtyre rregullave.

Kjo video është krijuar në kuadër të projektit: “Fuqizimi i grave që nuk dëgjojnë nëpërmjet aksesimit të informacionit në gjuhën e shenjave”, i cili mbështetet nga Agjencia Austriake për Zhvillim dhe zbatohet nga ANAD.

Austrian Development Agency
ANAD-SHKSHNJND
#fuqizojmëvajzatdhegratëqënukdëgjojnëMësimi plotësues dhe fillimi i vitit të ri shkollor.
Pas shqetësimeve të ngritura nga mësues dhe prindër, se një javë mësim plotësues nuk do të mjaftonte për të plotësuar mangësitë e krijuar nga mësimi online, Ministria e Arsimit vendos ta zgjerojë edhe me dy javë të tjera. Kështu, viti i ri shkollor 2021-2022 nis në datë 27 shtator dhe jo në datën 13 shtator. Me shtyrjen e viti të ri shkollor shtyhet edhe data e përfundimit të tij, nga data 8 qershor 2022 në 17 Qershor 2022 (arsimi bazë: klasa e 1-9). Mësimi plotësues nuk është i detyruar dhe nxënësit nuk janë të detyruar të shkojnë çdo ditë në shkollë.

Kjo video është krijuar në kuadër të projektit: “Fuqizimi i grave që nuk dëgjojnë nëpërmjet aksesimit të informacionit në gjuhën e shenjave”, i cili mbështetet nga Agjencia Austriake për Zhvillim dhe zbatohet nga ANAD.

Austrian Development Agency
ANAD-SHKSHNJND
#fuqizojmëvajzatdhegratëqënukdëgjojnëNdihma juridike e garantuar nga shteti: Ndihma Juridike Parësore
Në përmbyllje të ciklit të videove informuese mbi të drejtën për punësim dhe mundësit reale të punësimit që ekzistojnë për personat që nuk dëgjojnë, vijojmë me ndarjen e ciklit të videove informuese në lidhje me shërbimin ligjor falas të garantuar nga shteti.

Ndihma ligjore falas është shërbim juridik që garantohet dhe financohet nga shteti për çdo individi të shoqërisë tonë, i cili për shkak të statusit shoqëror, psiko-fizik, juridik ose ekonomik has vështirësi në qasjen e tij tek drejtësia.

Në kuadër të projektit “Fuqizojmë gratë që nuk dëgjojnë përmes aksesimit të informacionit në gjuhën e shenjave” i cili mbështetet nga Agjencia Austriake për Zhvillim, ndajmë me ju videon e parë informuese mbi ndihmën juridike parësore, një e drejtë kushtetuese për grupet e marxhinalizuara.

Austrian Development Agency
ANAD-SHKSHNJND
#fuqizojmëvajzatdhegratëqënukdëgjojnë
Mundësit ekzistuese për punësim për personat që nuk dëgjojnë, nëpërmjet ofrimit të aksesueshëm të proçesit të aplikimit.
Mundësit ekzistuese për punësim për personat që nuk dëgjojnë, nëpërmjet ofrimit të aksesueshëm të proçesit të aplikimit.

Mundësit ekzistuese për punësim për personat që nuk dëgjojnë dhe planeve individuale të punësimit, një modeli i ri shërbimi që përfshinë shërbime këshillimi dhe ndërmjetësim për t’ju përshtatur sa më mirë të papunëve me aftësi të kufizuara dhe kërkesave të punëdhënësve, ku edhe ju mund të bëheni pjesë.

Në kuadër të projektit “Fuqizojmë gratë që nuk dëgjojnë përmes aksesimit të informacionit në gjuhën e shenjave” i cili mbështetet nga Agjencia Austriake për Zhvillim, ndajmë me ju videon e pestë informuese mbi mundësit ekzistuese për punësim për personat që nuk dëgjojnë.

Austrian Development Agency
ANAD-SHKSHNJND
#fuqizojmëvajzatdhegratëqënukdëgjojnëAksesimi i informacionit tek institucionet punë-ofruese.
Aksesimi i informacionit tek institucionet punë-ofruese.

Me qëllim e nxitjen e punësimit tek personat e papunë, një sërë institucionesh janë ngritur dhe ofrojnë informacione mbi mundësit e punësimit që ofron tregu i punës, të cilat mund të arrihen fizikishtë ose online nëpërmjet websiteve të tyre.

Në kuadër të projektit “Fuqizojmë gratë që nuk dëgjojnë përmes aksesimit të informacionit në gjuhën e shenjave” i cili mbështetet nga Agjencia Austriake për Zhvillim, ndajmë me ju videon e dytë informuese mbi aksesimin e informacionit tek institucionet punë-ofruese.

Austrian Development Agency
ANAD-SHKSHNJND
#fuqizojmëvajzatdhegratëqënukdëgjojnëQëndrat e Formimit Profesional: Roli dhe mundësitë që ato ofrojnë për personat me aftësi të kufizuara.
Qëndrat e Formimit Profesional: Roli dhe mundësitë që ato ofrojnë për personat me aftësi të kufizuara.

Qëndrat e Formimit Profesional një mundësi e mirë për të fituar një profesion të ri, nga një mori formimesh profesionale që ofrohen, ose për tu rikualifikuar në përputhje me kërkesat e tregut vendas të punës.

Në kuadër të projektit “Fuqizojmë gratë që nuk dëgjojnë përmes aksesimit të informacionit në gjuhën e shenjave” i cili mbështetet nga Agjencia Austriake për Zhvillim, ndajmë me ju videon e katërt informuese mbi Qëndrat e Formimit Profesional dhe rolin e tyre.

Austrian Development Agency
ANAD-SHKSHNJND
#fuqizojmëvajzatdhegratëqënukdëgjojnëShërbimet shtetërore të punësimit: Roli i zyrave vendore të punësimit në nivel Bashkie.
Shërbimet shtetërore të punësimit: Roli i zyrave vendore të punësimit në nivel Bashkie.

Zyrat e punës janë institucionet e para ku ne duhet të drejtohemi nëse jemi duke kërkuar një punë ose në fillimet e karrierës tonë, pasi aty jo vetëm që mund të marrim një informacion të drejtëpërdrejt në lidhje me mundësit për punësim por edhe orientim në tregun e punës si edhe ndërmjetësim për punësim sikundër edhe mund të përfitojmë shërbime të tjera si kualifikime profesionale.

Në kuadër të projektit “Fuqizojmë gratë që nuk dëgjojnë përmes aksesimit të informacionit në gjuhën e shenjave” i cili mbështetet nga Agjencia Austriake për Zhvillim, ndajmë me ju videon e tretë informuese mbi shërbimet shtetërore të punësimit dhe rolin e zyrave vendore të punësimit.

Austrian Development Agency
ANAD-SHKSHNJND
#fuqizojmëvajzatdhegratëqënukdëgjojnëKuadri ligjor ekzistues për punësimin e personave me aftësi të kufizuar dhe ligji nr. 15/2019 për nxitjen e punësimit.
Kuadri ligjor ekzistues për punësimin e personave me aftësi të kufizuar dhe ligji nr. 15/2019 për nxitjen e punësimit.

Në përmbyllje të ciklit të videove informuese mbi rëndësinë e shëndetin mendor dhe mbështetjes psiko-sociale gjatë pandemisë COVID-19, vijojmë me ndarjen e ciklit të videove informuese në lidhje me të drejtën për punësim dhe mundësit reale të punësimit që ekzistojnë për personat që nuk dëgjojnë.
E drejta për punë është një e drejtë themelore që e gëzon gjithkush, por çfarë përcaktonë legjislacioni shqiptar në lidhje me punësimin e personave me aftësi të kufizuara dhe veçanërishtë ata që nuk dëgjojnë?

Në kuadër të projektit “Fuqizojmë gratë që nuk dëgjojnë përmes aksesimit të informacionit në gjuhën e shenjave” i cili mbështetet nga Agjencia Austriake për Zhvillim, ndajmë me ju videon e parë informuese mbi kuadërin ligjorë për punësimin e personave me aftësi të kufizuara.

Austrian Development Agency
ANAD-SHKSHNJND
#fuqizojmëvajzatdhegratëqënukdëgjojnëPortali më i ri i punësimit: www.puna.gov.al
Me portalin e ri të punësimit, www.puna.gov.al, ju mund të aplikoni për trajnime profesionale, praktikë profesionale dhe aksesoni më lehtë mundësit e punësimit.

Kjo video është krijuar në kuadër të projektit: “Fuqizimi i grave që nuk dëgjojnë nëpërmjet aksesimit të informacionit në gjuhën e shenjave”, i cili mbështetet nga Agjencia Austriake për Zhvillim dhe zbatohet nga ANAD.

Austrian Development Agency
ANAD-SHKSHNJND
#fuqizojmëvajzatdhegratëqënukdëgjojnëNjoftim: Zyra e ANAD do jetë e mbyllur nga data 01.08.2021 – 31.08.2021.
Përshëndetje!

Për arsye të pushimeve verore zyrat e ANAD gjatë muajit Gusht do të jenë të mbyllura, por stafi jonë do të vazhdojë të punojë dhe ofrojë akses në informacion në gjuhën e shenjave dhe do të jetë në kontakt të vazhdueshëm me komunitetin e njerëzve që nuk dëgjojnë në lidhje me nevojat e tyre.

Zyra do të qëndrojë e mbyllur nga data 01.08.2021- 31.08.2021. Për çdo informacion, lutemi na shkruani në adresën e email: anad.coordinator@gmail.com dhe ne WhatsApp në numrin e telefonit +355696389382

Faleminderit!“Rregjistrim në klasë të parë”
Me shërbimin më të ri: “Rregjistrim në klasë të parë” të gjithë prindërit dhe kujdestarët ligjorë do të rregjistrojnë, nëpërmjet platformës online e-Albania, fëmijë në shkollat publike.

Kjo video është krijuar në kuadër të projektit: “Fuqizimi i grave që nuk dëgjojnë nëpërmjet aksesimit të informacionit në gjuhën e shenjave”, i cili mbështetet nga Agjencia Austriake për Zhvillim dhe zbatohet nga ANAD.

Austrian Development Agency
ANAD-SHKSHNJND
#fuqizojmëvajzatdhegratëqënukdëgjojnëPasaportë vaksinimi COVID-19
Në e-Albania, ju do të pajiseni me pasaportën e vaksinës kundër COVID-19.

Kjo video është krijuar në kuadër të projektit: “Fuqizimi i grave që nuk dëgjojnë nëpërmjet aksesimit të informacionit në gjuhën e shenjave”, i cili mbështetet nga Agjencia Austriake për Zhvillim dhe zbatohet nga ANAD.

Austrian Development Agency
ANAD-SHKSHNJND
#fuqizojmëvajzatdhegratëqënukdëgjojnëVarianti Delta mbërrinë edhe në Shqipëri.
Varianti Delta mbërrinë edhe në Shqipëri.

Komiteti Teknik i Ekspertëve konfirmon prezencën e variantit Delta (Covid-19) edhe në Shqipëri, distancimi social dhe vaksinimi janë mënyra më e mirë për tu mbrojtur kundër këtij varianti të COVID-19.

Kjo video është krijuar në kuadër të projektit: “Fuqizimi i grave që nuk dëgjojnë nëpërmjet aksesimit të informacionit në gjuhën e shenjave”, i cili mbështetet nga Agjencia Austriake për Zhvillim dhe zbatohet nga ANAD.

Austrian Development Agency
ANAD-SHKSHNJND
#fuqizojmëvajzatdhegratëqënukdëgjojnëSherbimi I interpretimi për Vodafone Albania.
ANAD në bashkëpunim me Vodafone Albania ofron për të gjithë komunitetin e njerëzve që nuk dëgjojnë oferta të përshtatura me 50% ulje. ANAD është duke përgatitur listën emërore të anëtarëve të cilët dëshirojnë të rregjistrohen për të përfituar nga oferta. Njoftojmë anëtarët të paguajnë kuotizacionin e ANAD dhe të dërgojnë në numrin e telefonit në WhatsApp kartën e identitetit. Listat me numrat e rinj do të jenë aktivë në muajin Shtator.Vaksinim i hapur
Ka nisur java e vaksinimit të hapur, kundër virusit COVID-19, për të gjithë personat mbi 18 vjeç. Proçesi i vaksinimit do të zgjasë deri ditën e diel, datë 25 korrik dhe karta e identitetit është i vetmi dokument identifikimi që duhet të keni me vete.

Kjo video është krijuar në kuadër të projektit: “Fuqizimi i grave që nuk dëgjojnë nëpërmjet aksesimit të informacionit në gjuhën e shenjave”, i cili mbështetet nga Agjencia Austriake për Zhvillim dhe zbatohet nga ANAD.

Austrian Development Agency
ANAD-SHKSHNJND
#fuqizojmëvajzatdhegratëqënukdëgjojnëRezultatet e intervistës për Instruktorë të Gjuhës së Shenjave Shqipe!

Pas proçesit të intervistimit të personave të interesuar për tu bërë pjesë e trajnimit të Instruktorëve të Gjuhës së Shenjave Shqipe, i cili do të fillojë në shtator 2021 dhe do të zgjasë për një periudhë prej 8 muajësh, ANAD shpall emrat e personave fitues!
Në muajin shtator, do të ndajmë një informacion më të detajuar me ju në lidhje me vendin dhe programin e trajnimit.

Urime:
Afërdita Bardhi
Aldi Blini
Dorian Sulko
Ernisa Blini
Françeska Xhunga
Sadete VakajÇrregullimet e stresit dhe pandemia COVID-19
Shëndeti mendor dhe mbështetja psiko-sociale kanë një rëndësi të veçantë për shëndetin tonë, veçanërishtë në periudha pandemish sikundër është kjo e COVID-19, e cila është shoqëruar me izolime të herëpasherëshme.

Në kuadër të projektit “Fuqizojmë gratë që nuk dëgjojnë përmes aksesimit të informacionit në gjuhën e shenjave” i cili mbështetet nga Agjencia Austriake për Zhvillim, ndajmë me ju videon e katërt informuese mbi çrregullimet e stresit.

Austrian Development Agency
ANAD-SHKSHNJND
#fuqizojmëvajzatdhegratëqënukdëgjojnëSfidat e prindërimit gjatë pandemisë COVID-19
Shëndeti mendor dhe mbështetja psiko-sociale kanë një rëndësi të veçantë për shëndetin tonë, veçanërishtë në periudha pandemish sikundër është kjo e COVID-19, e cila është shoqëruar me izolime të herëpasherëshme.

Në kuadër të projektit “Fuqizojmë gratë që nuk dëgjojnë përmes aksesimit të informacionit në gjuhën e shenjave” i cili mbështetet nga Agjencia Austriake për Zhvillim, ndajmë me ju videon e tretë informuese mbi sfidat që prindërit kanë hasur dhe vazhdojnë të hasin për shkak të pandemisë COVID-19.

Austrian Development Agency
ANAD-SHKSHNJND
#fuqizojmëvajzatdhegratëqënukdëgjojnë
Thirrje për persona që nuk dëgjojnë të interesuar për trajnimin e instruktorëve të gjuhës së shenjave shqipe!
Përballë një kërkese në rritje për trajnim në gjuhën e shenjave shqipe, të fëmijëve që nuk dëgjojnë, prindërve të tyre, mësuesve dhe grupeve të tjera të shoqërisë lind nevoja për trajnimin e instruktorëve të gjuhës së shenjave shqipe.

ANAD do fillojë trajnimet e Instruktorëve të gjuhës së shenjve shqipe, i cili do zgjasë 8 muaj duke filluar nga muaji shtator 2021 deri në prill 2022.

Për të gjithë të interesuarit, ditën e diel, në datën 18 korrik nga ora 09.00 – 17.00 pranë zyrave të ANAD, do të zhvillohen intervistat për përzgjedhjen e kandidatëve.

Mosha e kandidatëve duhet të jetë nga 18 deri 42 vjec.

Kusht i domosdoshëm për pranimin në intervistë është pasja e diplomës së shkollës që vërteton mbarimin e ciklit të plotë si dhe çdo certificatë tjetër trajnimi që mund të keni kryer për ta futur në dosjen e secilit sipas rregulloreve të përcaktuara.

Nga intervistat e realizuara do të përzgjidhen 13 persona që nuk dëgjojnë, të cilët do jenë pjesë e trajnimit si instruktorë të gjuhës së shenjave shqipe për një përiudhë 8 mujore (Shtator 2021 – Prill 2022) dhe do zhvillohet çdo ditë, nga e hëna në të premte, nga ora 8.00 deri 15.00.

Për të gjithë pjesëmarrësit që jetojnë në qyetetet afër Tiranës, si psh Elbasani, Durrësi projekti do të paguajë shpenzimet e transportit si dhe dietën ushqimore.

Ndërkohë për të gjithë ata që vijnë nga qyetete më larg Tiranës si: Shkodër, Vlorë, Korçë apo Sarandë shpenzimet e transportit si dhe fjetja do paguhen nga vetë ata. Vetëm dieta ushqimore do mbulohet nga projekti.

Për të gjithë personat e interesuar nga komuniteti i njerëzve që nuk dëgjojnë ju ftoj të paraqiteni pranë zyrave të ANAD në datë 18 korrik për zhvillimin e intervistave.Në kudër të projektit “Fuqizojmë gratë që nuk dëgjojnë përmes aksesimit të informacionit në gjuhën e shenjave” fillojmë publikimin e videove-informuese mbi shëndetin mendor dhe mbështetjen psiko-sociale.
Shëndeti mendor dhe mbështetja psiko-sociale kanë një rëndësi të veçantë për shëndetin tonë, veçanërishtë në periudha pandemish sikundër është kjo e COVID-19, e cila është shoqëruar me izolime të herëpasherëshme.

Në kudër të projektit “Fuqizojmë gratë që nuk dëgjojnë përmes aksesimit të informacionit në gjuhën e shenjave” i cili mbështetet nga Agjencia Austriake për Zhvillim, fillojmë publikimin e videove-informuese mbi shëndetin mendor dhe mbështetjen psiko-sociale.

Austrian Development Agency
ANAD-SHKSHNJND
#fuqizojmëvajzatdhegratëqënukdëgjojnë
Portali më i ri i punësimit: www.puna.gov.al
Me portalin e ri të punësimit, www.puna.gov.al, ju mund të aplikoni për trajnime profesionale, praktikë profesionale dhe aksesoni më lehtë mundësit e punësimit.

Kjo video është krijuar në kuadër të projektit: “Fuqizimi i grave që nuk dëgjojnë nëpërmjet aksesimit të informacionit në gjuhën e shenjave”, i cili mbështetet nga Agjencia Austriake për Zhvillim dhe zbatohet nga ANAD.

Austrian Development Agency
ANAD-SHKSHNJND
#fuqizojmëvajzatdhegratëqënukdëgjojnëRregjistrim në klasë të parë
Me shërbimin më të ri: “Rregjistrim në klasë të parë” të gjithë prindërit dhe kujdestarët ligjorë do të rregjistrojnë, nëpërmjet platformës online e-Albania, fëmijë në shkollat publike.

Kjo video është krijuar në kuadër të projektit: “Fuqizimi i grave që nuk dëgjojnë nëpërmjet aksesimit të informacionit në gjuhën e shenjave”, i cili mbështetet nga Agjencia Austriake për Zhvillim dhe zbatohet nga ANAD.

Austrian Development Agency
ANAD-SHKSHNJND
#fuqizojmëvajzatdhegratëqënukdëgjojnëNjohja per here te pare e profesionit te interpretit te gjuhes se shenjave shqipe
Njohja per here te pare e profesionit te interpretit te gjuhes se shenjave shqipe dhe sigurimin e aksesit ne drejtesi per personat qe nuk degjojne ne Shqiperi. Faleminderit Ministre e Drejtesise Znj.Etilda Gjonaj per seriozitetin e trajtuar te kesaj ceshtje dhe stafit tuaj shume profesionist ne bashkepunimin e sukseshem me ANAD.Pasaportë vaksinimi COVID-19
Në e-Albania, ju do të pajiseni me pasaportën e vaksinës kundër COVID-19.

Kjo video është krijuar në kuadër të projektit: “Fuqizimi i grave që nuk dëgjojnë nëpërmjet aksesimit të informacionit në gjuhën e shenjave”, i cili mbështetet nga Agjencia Austriake për Zhvillim dhe zbatohet nga ANAD.

Austrian Development Agency
ANAD-SHKSHNJND
#fuqizojmëvajzatdhegratëqënukdëgjojnëPlani i lehtësimit të masave anti-COVID.
Kjo video është krijuar në kuadër të projektit: “Fuqizimi i grave që nuk dëgjojnë nëpërmjet aksesimit të informacionit në gjuhën e shenjave”, i cili mbështetet nga Agjencia Austriake për Zhvillim dhe zbatohet nga ANAD.

Austrian Development Agency
ANAD-SHKSHNJND
#fuqizojmëvajzatdhegratëqënukdëgjojnëFalë partneritetit me UNICEF, ANAD arriti që t’i vijë në ndihmë fëmijëve që nuk dëgjojnë.
Si rezultat i pandemisë Covid-19, ANAD u përball me të papritura të mëdha shprehet Drejtori Ekzekutiv Z. Florian Rojb. Izolimi social solli probleme të shumta për komunitetin e personave që nuk dëgjojnë dhe veçanërishtë fëmijët. Falë partneritetit me UNICEF, ANAD arriti që t’i vijë në ndihmë fëmijëve që nuk dëgjojnë : së pari duke krijuar materiale informuese të aksesueshme në gjuhën e shenjave dhe së dyti, nëpërmjet trajnimit bazik në gjuhën e shenjave të fëmijëve, mësuesëve dhe stafit mbështetës me qëllim rritjen e aftësive të shprehjes dhe komunikimit në gjuhën e shenjave shqipe.

#unicefprotects
#unicefalbania
ANAD-SHKSHNJND
UNICEF Albania
Trajnimi i mësuesve dhe stafit mbështetës, punonjëse të edukimit dhe prindërve në gjuhën e shenjave shqipe është thelbësorë për garantimin dhe respektimin e të drejtave të fëmijëve që nuk dëgjojnë.
Instituti i Nxënësve që nuk Dëgjojnë fal bashkëpunimit me ANAD dhe mbështetjen e UNICEF ka bërë të mundur trajnimin e stafit të saj në gjuhën e shenjave shqipe. Trajnim në të cilin ANAD, po me mbështetjen e UNICEF, synon të përfshijë edhe prindërt e fëmijëve që nuk dëgjojnë pasi fuqizimi i familjeve do të bënte të mundur një respektim më të mirë të të drejtave të fëmijeve që nuk dëgjojnë në Shqipëri.

#unicefprotects
#unicefalbania
ANAD-SHKSHNJND
UNICEF Albania
Instituti i Nxënësve që nuk Dëgjojnë
1 Qershorit, Ditës Ndërkombëtare të Fëmijëve.
Mesazhi i Ministres së Arsimit, Znj. Evis Kushi dhe fëmijëve pa dhe me aftësi të kufizuara me rastin e 1 Qershorit, Ditës Ndërkombëtare të Fëmijëve.

Kjo video është krijuar në kuadër të projektit: “Fuqizimi i grave që nuk dëgjojnë nëpërmjet aksesimit të informacionit në gjuhën e shenjave”, i cili mbështetet nga Agjencia Austriake për Zhvillim dhe zbatohet nga ANAD.

Austrian Development Agency
ANAD-SHKSHNJND
#fuqizojmëgratëdhevajzatqënukdëgjojnëPër trajnimin e prindërve të fëmijëve që nuk dëgjojnë në gjuhën e shenjave shqipe!
Në familjen tonë ne përballemi cdo ditë me sfidën dhe nevojën për të komunikuar, për të mbështetur dhe ndarë informacionin në përditshmërinë tonë!

Me mbështetjen e UNICEF Albania dhe bashkëpunimin e Institutit të Nxënësve që Nuk Dëgjojnë ANAD ka mundur të përcjellë nevojat e prindërve për të mësuar gjuhën e shenjave shqipe dhe rëndesinë e edukimit të vazhduar për fëmijët që nuk dëgjojnë në Shqipëri.

#unicefprotects
#unicefalbania
ANAD-SHKSHNJND
UNICEF AlbaniaInformimi i komunitetit të njerëzve që nuk dëgjojnë në lidhje me situatën COVID-19 dhe vendimet më të fundit të ndërmarra nga qeveria shqiptare.
Informimi i komunitetit të njerëzve që nuk dëgjojnë në lidhje me situatën COVID-19 dhe vendimet më të fundit të ndërmarra nga qeveria shqiptare.

Kjo video është krijuar në kuadër të projektit: “Fuqizimi i grave që nuk dëgjojnë nëpërmjet aksesimit të informacionit në gjuhën e shenjave”, i cili mbështetet nga Agjencia Austriake për Zhvillim dhe zbatohet nga ANAD.

Austrian Development Agency
ANAD-SHKSHNJND
#fuqizojmëgratëdhevajzatqënukdëgjojnë
Përshëndetje! Po ju paraqes faqen e web www.platforma-pak.al
Përshëndetje!
Po ju paraqes faqen e web www.platforma-pak.al përmbajtjen dhe cfarë ofron.
Para një viti kjo platformë u mbyll për arsye teknike dhe tani është e disponueshme dhe e aksesueshme.
Informacioni që gjendet ne këtë faqe u shërben në mënyrë të vecantë kategorisë së personave me aftësi të kufizuar si më poshtë:
– Personave të verbër, nëpërmjet informacionit me anë të audios.
– Personave me vështirësi në të nxënë duke përdorur gjuhën e thjeshtuar.
– Personat që nuk dëgjojnë nëpërmjet informacionit në gjuhën e shenjave.
Këtu do të njiheni dhe përditësoheni për të gjitha ligjet, vendimet, aktet nënligjore që qeveria ka
dhe do të nxjerrë në lidhje me aftësinë e kufizuar.
Të gjithë të interesuarit që duan të dinë mbi situatën ligjore në vendin tonë mund të na ndjekin
në këtë faqe.
Faleminderit!
Përshëndetje!
Dua t’ju njoftoj se stafi jonë pas proçesit të intervistimit dhe aprovimit nga strukturat e ANAD u shtua me dy punonjëse të reja (persona që dëgjojnë)
Përshëndetje!
Dua t’ju njoftoj se stafi jonë pas proçesit të intervistimit dhe aprovimit nga strukturat e ANAD u shtua me dy punonjëse të reja( persona që dëgjojnë):
Eglantina Ajdinaj, Financiere
Merushe Zeneli, Asisente zyre
Faleminderit që ju bashkuat ekipit të ANAD!

“Përgjigje gjithëpërfshirëse ndaj Covid-19, edukim i aksesueshëm për fëmijët që nuk dëgjojnë në Shqipëri”
“Përgjigje gjithëpërfshirëse ndaj Covid-19, edukim i aksesueshëm për fëmijët që nuk dëgjojnë në Shqipëri” ANAD në partneritet me World Vision in Albania and Kosovo po implementon projektin “Përgjigje gjithëpërfshirëse ndaj Covid-19, edukim i aksesueshëm për fëmijët që nuk dëgjojnë në Shqipëri” Ky project synon përgatitjen e materialeve mësimore dygjuhësore nëpërmjet gjuhës së shenjave dhe gjuhës së shkruar shqipe për Institutin e Nxënësve që Nuk Dëgjojnë dhe përgatitjen për herë të parë në Shqipëri të një manuali për mësuesit të cilët punojnë me nxënës që nuk dëgjojnë.

Ky projekt financohet nga European Union in Albania dhe zbatohet nga World Vision in Albania and Kosovo në bashkëpunim me organizatat partnere.

#strongertogether #gjithëpërfshirje #inclusion #inclusionmatters #deafeducation #bilingualeducationfordeafchildren #educationinsignlanguage

World Vision in Albania and Kosovo
Foundation Together Albania
Defending the Rights of People with Disabilities
Albanian Disability Rights Foundation
Help the Life Association
Down Syndrome AlbaniaPërshëndetje
Te gjithe anetareve te komunitetit qe nuk degjon ne Shqiperi.
Dua t’ju rikujtoj ne lidhje me kuotat e papaguara per periudhen 1 deri 4 vite.
Menyra sesi do veproni do jete komunikimi me ane te numrit te WhatsApp si me poshte ku do merrni informacionin qe kerkoni dhe te shtroni kerkesat tuaja. Personi pergjegjes do jete Klisman Ibrahimi.
Kerkesat tuaja rast pas rasti ne lidhje si, sa dhe kur do behet do diskutohen dhe vendosen nga bordi I ANAD.
Ju faleminderit dhe ju pershendes
ANAD me mbështetjen e Agjencisë Austriake të Zhvillimit, është duke zbatuar projektin
ANAD me mbështetjen e Agjencisë Austriake të Zhvillimit, është duke zbatuar projektin
“Fuqizimi i grave që nuk dëgjojnë nëpërmjet aksesimit të informacionit në gjuhën e
shenjave”Projekti ka për qëllim që të informojë komunitetin e personave që nuk dëgjojnë në lidhje me zhvillimet më të fundit kundër COVID-19 dhe synon të informojë dhe fuqizojë vajzat dhe gratë që nuk dëgjojnë në lidhje me mbështetjen psiko-sociale, ndihmën ligjore falas dhe të drejtën për punësim. Na ndiqni në Facebook, Webpage dhe kanalin në youtube të ANAD për të mësuar më shumë por edhe aksesuar informacionin.

Austrian Development Agency
ANAD-SHKSHNJND
#fuqizojmëgratëdhevajzatqënukdëgjojnëPërshëndetje
Unë quhem Pëllumb Tusha dhe jam anëtar i bordit të KRSHNd-së.
Unë doja të ndaja me ju informacionin në lidhje me presidenten Z. Anastasi Dhimitri. Gjatë nje viti bashkëpunimi së bashku ne kemi punuar shumë dhe kemi patur arritjet tona.
Në mbledhjen e fundit te bordit Anastasia na njoftoi se për arsye personale duhet të japë dorëheqjen nga pozicioni i saj.
Në emër të të gjithë anëtarëve të bordit shprehim mirënjohjen dhe falenderimet për punën e saj. Gjithashtu i urojmë suksese në jetë!
Per vazhdimin e punës, pika e kontaktit tani me komunitetin do të jetë Ejona Balla në numrin që shikoni në ekran.
Kjo ishte gjithçka doja tëndaja me ju sot.
Faleminderit!Përshëndetje
Prej një viti, takimet dhe aktivitetet në lidhje me zgjedhjet e reja të bordit janë shtyrë dhe anulluar për shkak të situatës së Covid.
Të gjithë anëtarët e komunitetit të moshës nga 18 – 35 vjeç, me të drejtë vote pra që kanë paguar kuotën, mund të propozojnë për ata që mendojnë dhe duan të jenē anëtarët e rinj të bordit.

Procesi i votimit do të realizohet:
a) me anë të video call live
b) ose ne Asambleja e Përgjithshme

Për çdo pyetje dhe komente gjithashtu do jetë Facebook si dhe WhatsApp në numrin e mëposhtëm.
Afati përfundimtar I votimit është fundi muajit prill.
Për më shumë informacion do të ketë dhe një video të dyte në ditët në vijim.
Ju falenderoj!Përshëndetje
Unë jam Dorian Sulko, Presidenti i Shoqatës ANAD. Doja t’ju informoja në lidhje me konferencën e 9- të ku ftoj të gjithë anëtarët të cilët kanë paguar kuotat dhe kanē të drejtën të dërgojnë propozimet e tyre për statusin e ANAD-it.

Konferenca duhet të zhvillohet në muajin prill, maj ose qershor por për shkak të situatës së coronavirusit është shtyrë deri në kohen kur ky virus të jetë zhdukur.

Për çdo detaj do ju bëjmë me dije me një video informuese.
Ju falenderoj dhe mirupafshim!Përditësimi i situatës së COVID-19 në gjuhën e shenjave shqipe mundësohet nga Lëviz Albania!
Ndërgjegjësimi I komunitetit të njerëzve që nuk dëgjojnë në lidhje me situatën COVID-19 rreth masave të kujdesit shëndetësor mundësohet nga Lëviz Albania!

Ky projekt mbeshtet nga LevizAlbania, nje projekt I Agjencisë Zvicerane për Zhvillim dhe Bashkëpunim SDC.
#SDC
#LevizAlbania
#LevizPerDemokracineVendore
Leviz Albania


Dita Ndërkombëtare e Gruas “8 Mars”
Pershendetje Sot dua të ndaj me ju informacionin në lidhje me festën e gruas të cilën ne e festojmë çdo 8 Mars. Këtë vit, ne gratë e komunitetit që nuk dëgjojnë nuk do tē kemi mundësi të mblidhemi të festojmë në ambjentet e Anad-it për shkak të situatës së Covid-it.
Me shpresën që vitin e ardhshëm situata do jetë normalizuar, gjej rastin t’ ju uroj gëzuar festën e gruas dhe barazi gjinore për të gjitha kudo ku jeni!

Mirupafshim


Komunikimi i aksesueshëm dhe Mbrojtja e fëmijëve që nuk dëgjojnë!
UNICEF!
#UNICEFAlbania


Komunikimi i aksesueshëm dhe Mbrojtja e fëmijëve që nuk dëgjojnë!
UNICEF!
#UNICEFAlbania


Masat anti covid-19Njoftim për anëtarët
Bordi I ANAD, miratoj formën e re të kartës së anëtarësimit.
Kjo kartë do të filloj të aplikohet në Janar 2021.Komunikimi i aksesueshëm dhe Mbrojtja e fëmijëve që nuk dëgjojnë!
Pandemia më mësoi një “gjuhë të re”, një aftësi për tu përshtatur në izolim dhe larg miqve dhe shkollës – thotë Anisa për eksperiencën e saj gjatë këtyre muajve të vështirë.

#unicefprotects
#ANADSHKSHNJND
#UNICEFAlbaniaPërshëndetje

Mirë se erdhët në faqen e re të webit www.anad.al.
Për të ofruar informacion sa më të mirë ju bëjmë me dije se është në proçes pune nga ana jonë.

Në këtë faqe do te gjeni materiale të ndryshme si video në gjuhën e shenjave shqipe ashtu dhe në gjuhën e shkruar shqipe në mënyrë që informacioni të jetë disponueshëm si për për personat që dëgjojnë njësoj si personat që nuk dëgjojnë.

Ju falenderoj dhe mirupafshim!Gëzuar Vitin e Ri 2021!

KRSHND uron shendet, gezim, fat, suksese dhe te gjithat të mirat qofshin me ju! Gëzuar Vitin e Ri 2021Të dashur miq dhe kolegë!

Të dashur miq dhe kolegë! Gëzuar Krishtlindjet dhe Vitin e Ri 2021! Uroj për të gjithë ju vit të mbarë! Gëzuar 2021!Gëzuar Krishtlindjet!

#Te besoj UNICEF Albania

#Tebesoj UNICEF Albania
#UNICEFAlbania
UNICEF AlbaniaNdërgjegjësimi I komunitetit të njerëzve që nuk dëgjojnë në lidhje me situatën COVID-19 rreth masave të kujdesit shëndetësor mundësohet nga Lëviz Albania!
Ky projekt mbeshtet nga LevizAlbania, nje projekt I Agjencisë Zvicerane për Zhvillim dhe Bashkëpunim SDC.
#SDC
#LevizAlbania
#LevizPerDemokracineVendore
Leviz AlbaniaNdërgjegjësimi I komunitetit të njerëzve që nuk dëgjojnë në lidhje me situatën COVID-19 rreth masave të kujdesit shëndetësor mundësohet nga Lëviz Albania!
Ky projekt mbeshtet nga LevizAlbania, nje projekt I Agjencisë Zvicerane për Zhvillim dhe Bashkëpunim SDC.
#SDC
#LevizAlbania
#LevizPerDemokracineVendore
Leviz AlbaniaNdërgjegjësimi I komunitetit të njerëzve që nuk dëgjojnë në lidhje me situatën COVID-19 rreth masave të kujdesit shëndetësor mundësohet nga Lëviz Albania!
Ky projekt mbeshtet nga LevizAlbania, nje projekt I Agjencisë Zvicerane për Zhvillim dhe Bashkëpunim SDC.
#SDC
#LevizAlbania
#LevizPerDemokracineVendore
Leviz AlbaniaNdërgjegjësimi I komunitetit të njerëzve që nuk dëgjojnë në lidhje me situatën COVID-19 rreth masave të kujdesit shëndetësor mundësohet nga Lëviz Albania!
Ky projekt mbeshtet nga LevizAlbania, nje projekt I Agjencisë Zvicerane për Zhvillim dhe Bashkëpunim SDC.
#SDC
#LevizAlbania
#LevizPerDemokracineVendore
Leviz Albania

Realizimi I takimeve live në Facebook me gratë që nuk dëgjojnë
COVID-19 ka krijuar vështirësi në përditshmërinë e jetës së grave që nuk dëgjojnë dëgjojnë lidhur me marrjen e shërbimeve, informacionin e aksesueshëm, situatën ekonomike dhe shëndetësore. Qëllimi takimeve live në Facebook është vlerësimi i nevojave të grave, ndarja e eksperiencave positive dhe negative gjatë kësaj periudhe dhe në të njëtën kohë adresimi i nevojave të tyrenëpërmjet grupimit të krijuar” Grupi i Grave që Nuk Dëgjojnë në Shqipëri” Adresimi i nevojave të tyre në institucionet përkatëse është pjesë e punës sonë të përditshme.

Ky projekt mbeshtet nga LevizAlbania, nje projekt I Agjencisë Zvicerane për Zhvillim dhe Bashkëpunim SDC.
#SDC
#LevizAlbania
#LevizPerDemokracineVendore
Leviz AlbaniaInformacion për Halloween!