Njoftim për Komunitetin e Njerëzve që nuk Dëgjojnë!

| Categories Informacion nga ANAD
Njoftim për Komunitetin e Njerëzve që nuk Dëgjojnë!

Intervista për Instruktor të Gjuhës së Shenjave Shqipe, faza e dytë.

Shoqata Kombëtare Shqiptare e Njerëzve që nuk Dëgjojnë do të hapë fazën e dytë të aplikimeve për Instruktor të Gjuhës së Shenjave Shqipe, të gjithë të interesuarit të kontaktojnë në nurmin e telefonit +355 696389382, deri më datë 01 Tetor 2021.

Intervistimi do të bëhet ditën e diel më datë 03.10.2021, prej orës 10.00- 17.00.

Ju faleminderit!

Varianti DELTA, çfarë duhet të dimë?

| Categories Kryefaqja
Varianti DELTA i COVID-19, është dy here më infektues se varianti original.

Edhe nëse jemi të vaksinuar, zbatimi i rregullave anti-COVID-19, si distancimi social, larja e duarëve, përdorimi i maskës është një domosdoshmëri.

Kjo video është krijuar në kuadër të projektit: “Fuqizimi i grave që nuk dëgjojnë nëpërmjet aksesimit të informacionit në gjuhën e shenjave”, i cili mbështetet nga Agjencia Austriake për Zhvillim dhe zbatohet nga ANAD.

Austrian Development Agency
ANAD-SHKSHNJND
#fuqizojmëvajzatdhegratëqënukdëgjojnë

“Java Ndërkombëtare e Njerëzve që nuk Dëgjojnë“

| Categories Informacion nga ANAD
“Java Ndërkombëtare e Njerëzve që nuk Dëgjojnë“

Festojmë sëbashku Javën Ndërkombëtare të Njerëzve që nuk Dëgjojnë nën moton: “ Festojmë Fuqizimin e Komunitetit të Njerëzve që nuk Dëgjojnë”.

Me këtë rast, ANAD ka vendosur organizimin e disa takimeve nga data 20 – 26 Shtator 2021.

Më 23 Shtator, ora 10.00 – 12.00, do të organizohet takimi me fokus “E drejta për arsim dhe komunkim e njerëzve që nuk dëgjojnë në Shqipëri: “Ne komunikojmë në gjuhën e shenjave”.

Ky takim organizohet në bashkëpunim me Qendrën “COD”.
Prezent në takim do të jenë përfaqsues nga Ministria e Arsimit, Sportit dhe Rinisë, Ministria e Shëndetësisë dhe Mbrojtjes Sociale, Komisioneri për Mbrojten nga Disktiminimi, etj.

Më 27 Shtator, ora 17.00 – 19.00 do të organizohet takimi me fokus “Fuqizojmë gratë që nuk dëgjojnë në Shqipëri nëpërmjet aksesit në informacion në gjuhën e shenjave”, pranë Instalacionit “Reja”.
Ky takim organizohet në bashkëpunim me Bashkinë Tiranë.

Ju mirëpresim!

Varianti DELTA, çfarë duhet të dimë?

| Categories Kryefaqja
Varianti DELTA i COVID-19, është dy here më infektues se varianti original.

Edhe nëse jemi të vaksinuar, zbatimi i rregullave anti-COVID-19, si distancimi social, larja e duarëve, përdorimi i maskës është një domosdoshmëri.

Kjo video është krijuar në kuadër të projektit: “Fuqizimi i grave që nuk dëgjojnë nëpërmjet aksesimit të informacionit në gjuhën e shenjave”, i cili mbështetet nga Agjencia Austriake për Zhvillim dhe zbatohet nga ANAD.

Austrian Development Agency
ANAD-SHKSHNJND
#fuqizojmëvajzatdhegratëqënukdëgjojnë

e-Albanian me një modul të ri për rregjistrimet në gjimnaze.

| Categories Kryefaqja
e-Albania më pranë nxënësve të gjimnazit këtë vit të ri shkollor, me shërbimet më të reja:
Rregjistrim në klasë të dhjetë;
Rregjistrim në gjimnaz me kohë të pjesshme mbi 18 vjeç, në më pak se një minute.

Ju do të njoftoheni elektronikishtë në rast pranimi apo refuzimi të rregjistrimit tuaj.

Kujdes: Regjistrimi në një gjimnaz do të varet nga shkolla ku është kryer arsimi bazë!

Kjo video është krijuar në kuadër të projektit: “Fuqizimi i grave që nuk dëgjojnë nëpërmjet aksesimit të informacionit në gjuhën e shenjave”, i cili mbështetet nga Agjencia Austriake për Zhvillim dhe zbatohet nga ANAD.

Austrian Development Agency
ANAD-SHKSHNJND
#fuqizojmëvajzatdhegratëqënukdëgjojnë